Sarea in alimentatia copiilor!

Expresia ”a pune sare pe rana”, A promite marea cu sarea”, arata importanta pe care, de multa vreme, o are sarea in viata noastra.

Sarea are proprietatea sa atraga apa si sa o retina. Din aceasta cauza, bacteriile lipsite de apa se deshidrateaza si nu pot sa se mai dezvolte. Ea are si este in continuare esentiala pentru a păstra alimentele, si, in plus, pentru a le da gust mai bun. Sarea este foarte importanta pentru sanatatea noastra, dar nu trebuie sa facem \buz de ea.

Nu este insa nevoie sa sarezi mancarea unui copil mic daca aceasta este de calitate. Sarea se gaseste in mod natural in multe alimente.

Se intampla adesea sa dam copiilor ce ne place noua, adultilor. Si, deoarece adeseori mancam prea sarat, le dam si lor o cantitate prea mare de sare, obisnuindu-in cu un consum excesiv. Mai tarziu, la varsta adulta, acest exces va cauza deteriorarea organismului, provocand boli cardiovasculare. Se le oferim obiceiuri bune copiilor nostri pentru a se obisnui sa nu manance prea sarat.

Si daca vrem sa-i facem sa descopere sarea, s-o alegem pe cea grunjoasa (si nu sarea fina si extrafina), pe care fiecare si-o va pune potrivit gustului sau.

Concluzia: O cantitate prea mare de sare este daunatoare pentru sanatate!